ГоловнаLifestyle2000-річний фалоімітатор, знайдений вченими в давньоримських руїнах

2000-річний фалоімітатор, знайдений вченими в давньоримських руїнах

Вчені переконані, що виявлений ними майже семидюймовий предмет насправді є стародавнім фалоімітатором. Хтось 2000 років тому міг би трохи почервоніти зараз, якби знав, на що натрапили вчені.

Суспільство дуже сильно змінюється кожні пару років, і світ, у якому ми живемо, може значно відрізнятися від минулого. Але багато в чому паралелі все ж проявляються.

Хоча дехто вважає, що люди минулого та стародавньої цивілізації, можливо, були більш «розважливими» або стриманими, коли справа доходила до сексуальних утіх, це не зовсім так. Дослідження, опубліковане минулого року в журналі Antiquity, розглядало групу об’єктів, які були знайдені в 1992 році, серед яких виявлено шматок дерева у формі пеніса. Ця знахідка поставила німе питання, як саме її могли використовувати:

«Кам’яні та металеві фалоси відомі з часів римського світу, але це перший дерев’яний фалос, який було знайдено», – йдеться в дослідженні.

Археологи знайшли артефакт довжиною майже 7 дюймів у канаві біля Віндоланди, яка була залишками римського форту. Хоча вважалося, що предмет використовувався як інструмент для шиття, оскільки його знайшли разом із взуттям і дрібними інструментами, було також кілька інших припущень.

Дехто з археологів також стверджував, що його можна було використовувати як талісман на удачу, щоб запобігти «злу». Люди, які жили в Римській імперії, можливо, не бачили нічого незвичайного у використанні фалоімітатора як секс-іграшки, а також як талісмана на удачу.

2000-річний фалоімітатор, знайдений вченими в давньоримських руїнах

Аналіз Університету Ньюкасла та Університетського коледжу Дубліна показав, що це перший відомий приклад дерев’яного фалоса, знайденого в римському світі.

Роб Коллінз, співавтор дослідження та археолог з Університету Ньюкасла, сказав, що, незважаючи на те, що його можна використовувати як секс-іграшку, важко бути абсолютно впевненим в цьому:

«Розмір фалоса і той факт, що він був вирізаний з дерева, викликає ряд питань щодо його використання в давнину», — сказав він. — Ми не можемо бути впевнені в його призначенні, на відміну від більшості інших фалічних об’єктів, які символічно використовували цю форму, як-от талісман на удачу. Але ми точно знаємо, що стародавні римляни та греки використовували сексуальні знаряддя — цей предмет із Віндоланди може бути прикладом цього».

Зараз об’єкт виставлений у музеї Vindolanda в Англії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Найпопулярніші новини

Тайсон Ф’юрі знову став п’яною зіркою британських таблоїдів

Відомий британський боксер Тайсон Ф'юрі часто попадає в скандальні відео через свою прихильність до алкогольних напоїв. Нагадаємо, що...

Повертаємося в 70-ті з модними штанами в стилі бохо: тренди сезону літо-2024

Мода циклічна. Це давно відомо, тому нові тренди навіть не викликають здивування. А знаєте чому? Тому що більшість...

Дженіфер Лопес та Бен Аффлек виставили на продаж розкішний будинок за 60 млн доларів

Одна з найзірковіших пар, за якою спостерігає весь світ. Бен Аффлек та Дженіфер Лопес знову підігрівають чутки про...

Топ-6 жакетів для жінок на літо-2024: добірка від стилістів

Стилісти постійно наголошують, що в жіночому гардеробі повинні бути жакети. Вони стали базою для формування багатьох образів як...